Friday, 25 January 2013

Lagi Brownie Oreo 3 Layer with topping..Improved!

Ni lagi sebijik ole-ole untuk bonda mama..untuk adik-adik mama jugak..kalau masak resepi baru ni, memang patut bagi mak mama rase..die memang komen jujur punye..kalau tak sedap, memang tak sedap lah jawapnye..

Flashback kenangan masa kecik-kecik dulu, time buat kuih raya, kami 3 beradik lah assistant..tapi yang tak bleh blah nye, mak mama memang cerewet..senget, reject,tebal sangat, reject..fuhh..bengkak hati..kite org ni mase tu kecik-kecik lagi, umur 7-12tahun..tau nak main je..masing-masing set dalam kepala, cepat siap, cepat lah boleh main..kalau dah asyik buat kene reject je, memang tarak la nak main ke hapa kan..


Bezanya kali ni mama letak topping coklat...tak payah susah nak gune kekdah double boil tu..tabur je coklat masakan tu atas kek, die cair sendiri..


Untuk resepi, sila klik entry mama yang terdahulu ye.. (SILA KLIK SINI)..mama tambah kuantiti telur untuk brownies layer kepada 3 bijik sebab telur yang mama pakai tak brapa nak large..kali ni layer yang brownies tak lah kering sangat..

Selamat mencube ye kengkawan! =)

11 comments:

  1. nampak...pun dah tahu sedap...nie....kalau dapat merasa sepotong dua....alangkah sedapnya ye.....

    ReplyDelete
  2. Sedapnya!..terliur nengok nya...
    nak sikittt...hehe:)

    ReplyDelete
  3. kesilapan teknikal...kuaq en.hubby plak..hehehe.. klu ble pos kan bes...

    ReplyDelete
  4. hehee...sori2...hampeh toi i ni...lupa nk sign out en.hubby tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..pos boleh..tp tkut smpai sne dh berderai jd serbuk..hehehe.. =)

      Delete
  5. fuh nampak sungguh ohsem...pasti sodap kan...:)

    ReplyDelete
  6. as salam... cik azue datang vertandang...tengok2 terus lapar wey...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  7. wahhhhhh sedapppnye!!! sy suka mkn manis2 hehehe. buat utk mak kt kg gak ke?

    ReplyDelete