Wednesday, 23 January 2013

Bubur Kentang, Telur Masin..oh..marvelesnyeee...

Tetibe tekak teringin nak makan bubur ngan telur masin malam tadi..lagi sedap kalau ade ikan masin..perghh..semua masin..kehkeh..takpe..sekali sekala..bukan hari-hari..

Tadaaaa..

Bubur tu mama tumiskan bawang dan halia dulu, pastu baru masukkan beras, kentang dan air..baru ade flavour sket..taklah kosong sangat..telur masin tu tumis dengan bawang banyak-banyak dan cili..sayur plak tumis dengan tauchu..hohoho..hari yang memang masin  =) tapi balance la sebab bubur tu tak masin..

Dulu-dulu kalau kat Kampung Baru, KL tu memang banyak kedai yang jual bubur ngan lauk ni..tapi kengkadang bubur tu cair banget..macam takde beras je..huuu..banyak sangat komplen ek..sudahnya, mama masak sendiri..puas hati.. =) kat KL, jual ape pun laku..bubur air pun orang beli jugak..

16 comments:

  1. Sedap nya bubur + telur masin..suka makan..
    salam kenal..singgah follow sni #25 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah follow =) tq for stopping by.. =)

      Delete
  2. Sedapnya Mama....sy hr2 brkfast bubur beli kt ops..sbb mmg penggemar bubur :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa..ye ke..suke jgk..tp jrg msak sbb incik hubby sye kate x knyang mkn bubur..mkn kengkadang je..

      Delete
  3. simple & sedap ni.. tq follow KA. Dha follow u back 26 happy blogging yer

    ReplyDelete
  4. kan kak, dekat kl ni, juallll la mak nenek ape, semuaaaaa orang beli! sebab tu orang berniaga dekat kl ni kaya2 kan nak nak kedai makan. perghhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe..kengkadang nak jgk meniaga..ngeee..tapi cm malu lah.. =p

      Delete
  5. Replies
    1. sedap PM!simple n senang..hri2 makan ayam, dah muak..try pulak camni..heee.. =)

      Delete
  6. whoaaaaaa..nak print resipi akak ni sok2 lusa cuti blh cuba haha.



    psttttttt the carries's diary tu tak baca lagi hihi. rasanya 14/2 hingga 24/2 kot? hmm tp cuba akak g tgk kat fb bbw :)

    ReplyDelete
  7. ohye akak ajar la 1 per 1 sbb ni lemah sgt la bab2 msk hihi. beras bpe cawan kenyang bpe biji? eh, uma sy xde taucu ish

    ReplyDelete
  8. Sedap lak tgk bubur tu...haaa yg ni akak bole masak kot,bole try ni kot2 ada selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..siannye..rse bersalah plak kat ibu mengandung ni..huu..

      Delete