Okeh..berbalik pada pastry ni..memandangkan mama tak pernah gi lagi kelas buat danish pastry/croisant/tart nih, maka..ini la solution die..pakai yang segera je..agak mhal..satu pek ni RM15++..kenapa beriye cari?sbb nmpak resepi dlm buku mama beli hari tu guna pastry ni..actually cari pie crust ready made..sbb pemalas nak uli..tpi sbb tgk x dek cop halal..mama bli pastry ni je ler..huuu..
Ada sijil halal by Australian authority... |
So..tgk rope, mcm rope kulit popia tu..mama x taulah sme ke x..nnt kite tgk eh..miahaha..klau same, baik pakai kulit popia je..lagi murah (kedekuttt)..jadi, nnt mama kongsikan ape mama buat dgn pastri ni..yang pasti nnt mama nak buat mcm yg resepi die suggest kat belakang box ni..dgn sedikit modification tang inti die tu..hii..i mmg suke derhaka..hrap menjadilah ye..
Sedikit pengenalan pada pastry ni, dia sebenarnya pastry yang asalnya daripada Empayar Ottoman yg biasa digunakan utk membuat pastri termasuk pai, baklava, dan pelbagai pastri di seluruh negara di dunia..fuhh..pendek je lah ye..panjang lagi citer die sebenarnya..mama pun pening baca nama hidangan2 die..hihi..
Ok, chiao!
No comments:
Post a Comment